Radio Domino

Huisomroep van het MC Slotervaart in Amsterdam

Artiesten met hun nieuwe Aandacht CD

 

Een selectie uit de Aandachts CD's bij Radio Domino

Anneke

De Aandacht CD van Anneke van Giersbergen "In your room"

Anneke Van Giersbergen werd geboren in Sint-Michielsgestel. Reeds op 12-jarige leeftijd toerde ze al door Frankrijk in een schoolkoor. Later volgde ze zanglessen en zong ze in diverse popgroepen. In 1992 richtte ze Duo Bad Breath op met gitarist en zanger Deniz Cagdas (Spencer Edgards), dat aanvankelijk optrad onder de naam Valsche Adem. Zij speelden een mix van eigen repertoire en covers en traden in hun thuisstad 's-Hertogenbosch met enige regelmaat op. In 1992 brachten zij een democassette uit, met een oplage van 100 stuks. In 1994 trad Van Giersbergen toe tot de metalband The Gathering uit Oss, waarmee ze, tussen 1994 en 2007, verschillende successen behaalde. Daarnaast deed Van Giersbergen vele gastoptredens bij zowel beginnende, als wereldberoemde acts. In 2007 besloot Van Giersbergen The Gathering te verlaten. Ze wilde meer tijd voor haar familie, en wilde persoonlijkere muziek maken. Dit doet ze onder andere met haar nieuwe band Agua de Annique. Van Giersbergen treedt ook nog steeds, zij het sporadisch, op met Duo Bad Breath. In 2009 nam Van Giersbergen een album op met Danny Cavanagh, frontman van Anathema, waarin zij nummers uit hun carrières zingen.

Martin

De Aandacht CD van Martin van de Vrugt "Road to Rapture"

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op de akoestische gitaar, banjo, mandoline en harmonica . In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Boudewijn de Groot, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues. Martin begon in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten. Zijn laatste cd "Count the better days"' die in 2006 uitkwam kreeg zeer goede recensies van o.a. de Country Gazette en de Backline. Hieruit zou geconstateerd kunnen worden dat Martin's muziek in het hokje 'country' gestopt moet worden. Niets is minder waar; zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.

Henk Wijngaard

De Aandacht CD van Henk Wijngaard "Van de wereld"

Henk Wijngaard (Stadskanaal, 13 juni 1946) is een Nederlandse zanger, die werd geboren als zoon van een uit Frankrijk gevluchte moeder en een Canadese geallieerde soldaat. Hij was aanvankelijk werkzaam als vrachtwagenchauffeur. In 1978 beleefde Wijngaard zijn doorbraak met de door hemzelf geschreven hit Met de vlam in de pijp. Nadien volgden nog vele nummers, die vaak handelden over de truckerswereld. Een sneeuwwitte bruidsjurk (1988) stond tien weken in de hitparade. Wijngaard haalde in 1990 opnieuw de top tien met Hé Suzie. Wijngaard bracht in juni 2009 weer een nieuw album uit "Van de wereld". Het is, inclusief diverse verzamelalbums, zijn 41e album. De single "Wat zegt je hart ervan" is zijn 70e. In de loop der jaren haalde hij twintig nummer 1 hits in de Nederlandstalige Top 20.

Frans Halsema

De Aandacht CD van Frans Halsema. "Springlevend"

Franciscus Aert Maria (Frans) Halsema (Amsterdam, 1 september 1939 - aldaar, 24 februari 1984) was een Nederlands cabaretier en zanger. Frans werd geboren als zoon van reclametekenaar Arie Halsema en Maria Hermina Schelvis. Hij had twee broers en een zus. Zijn eerste kennismaking met toneelspel waren zijn optredens in de door zijn vader geschreven revuetjes en tussen de schuifdeuren in het 'gezinscabaret'. Van 1958 tot 1960 ging Halsema in militaire dienst, in de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Hij deed daar een schrijversopleiding en kreeg de gelegenheid om 's avonds naar de cabaretschool van Bob Bouber in Amsterdam te gaan. Zijn cabaretdebuut maakte Halsema in 1960 bij het het 'Pauze-Cabaret' in de City Music Hall in Amsterdam. Een jaar later ging hij aan de slag bij cabaret Lurelei. In 1968 vroeg cabaretier Gerard Cox of hij samen met hem iets wilde doen. Omdat Frans Halsema ook al zoiets aan Adèle Bloemendaal had beloofd, besloten ze gedrieën een programma te maken. Zo ontstond in 1968 "Met blijdschap geven wij kennis". In 1973 maakte Halsema een tweede programma met Gerard Cox, "Wat je zegt ben je zelf". Hij bereidde hij een nieuw theaterprogramma voor, The show must go on, dat in april 1984 in première zou moeten gaan. Het kwam er niet meer van. Begin 1984 liet hij zich voor keelkanker opnemen in het Anthonie van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Op 24 februari 1984 overleed hij op 44-jarige leeftijd. Halsema ligt begraven op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied.

Lavinia Meyer

De Aandachts CD van Lavina Meijer. "Divertissements".

Lavina Meijer, geboren in Zuid-Korea 1983, is een Nederlands harpiste. Ze haalde diploma's Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude in respectievelijk 2003 en 2005 aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Ze bracht een cd uit met muziek van Händel, Bach en Scarlatti in 2004. Enkele transcripties voor harp van preludes en fuga’s uit Bachs "Das Wohltemperierte Klavier" waren van haar hand.

schuurmans

De Aandachts CD van Rene Schuurmans. "Blij dat ik leef"

René Schuurmans is dé feestartiest van het moment. Met hits als 'Hela Ho', 'Als Ik Haar Zie' en 'Laat De Zon In Je Hart' en de meest recente single 'Blij dat ik leef' maakt hij van ieder optreden een waar spektakel. Vrijwel direct na zijn debuut 'Zaterdagavond' besloot René zelf zijn melodielijnen en teksten te gaan schrijven. Het creëren van een eigen sound, zijn vriendelijke voorkomen en zijn toegankelijkheid maken René Schuurmans uitermate geliefd bij het grote publiek en organisatoren.